Boldog Iskola program

 

Intézményünk is csatlakozott az ELTE Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja ill. a Jobb Veled a Világ Alapítvány közös programjához, mely szerint minden hónapban egy alkalommal boldogságórát tartunk egy alsó és egy felső évfolyamon. Ezeken az ún. boldogságórákon a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez.

Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat. Eredménye képpen optimista, magabiztos és kitartó iskolások születnek, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

A program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke, aki szakmai tanácsaival segíti a munkálatokat. Az ő neve önmagában garancia arra, hogy ez egy olyan program, amit érdemes eljuttatni a gyerekekhez.

A boldogiskola.hu weboldalon tovább tájékozódhat a program részleteiről.

 

 2018. október 1-jén ünnepélyes keretek közt átvehettük a Boldog Iskola címre jogosító oklevelünket is!

Hozzászólások lezárva.