Bábos Műhely

 

Szirtes Józsefné bábpedagógus kezdeményezésével és közreműködésével 2011. november 30-án intézményünkben megalakult a Báron Bábos Műhely (Báron László Kecskeméti Tanítóképző Főiskola nyugalmazott docense, és a Ciróka Bábszínház alapítója).

A műhely tagjai gyakorló óvodapedagógusok, pedagógusok, főiskolán tanítók, bábművészek, akik továbbviszik a névadó amatőr bábjátszás terén elért eredményeit, továbbörökítik szellemi munkásságát.
A tagok segítik egymás munkáját, valamint a műhely felvállalta azt is, hogy megszervezi a bábos továbbképzést a Kecskemét és vonzáskörzetében élő érdeklődő pedagógusok számára. Megfogalmazásra került a műhely éves programja. A szakmai színvonal biztosítéka, hogy a Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke és titkára személyesen tett ígéretet a műhely munkájának aktív támogatására és segítésére.
Az alapítók között a Corvina Óvoda és Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája, Ciróka Bábszínház, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon is megtalálható. Ezen intézmények jelenléte záloga is egyben a műhely jövőbeni létének.

Hozzászólások lezárva.